Rioleringswerken in Ahornbomenlaan, Kasteellaan en Lentelaan.

21 oktober 2021

Rioleringswerken in Ahornbomenlaan, Kasteellaan en Lentelaan.

Nadat begin vorige legislatuur werd besloten om dit dossier "on hold" te zetten is op initiatief van Team Burgemeester dit dossier in 2019 bij de start van de nieuwe legislatuur van onder het stof gehaald. De nodige vergunningen werden intussen bekomen en op de afgelopen gemeenteraad werd het bestek , de wijze van gunnen en de raming goedgekeurd.

In totaal gaat het over een investering van 3,4 miljoen euro, waarvan 1,1 miljoen euro gedragen zal worden door Aquafin. 

2,3 miljoen is voor rekening van de gemeente Kampenhout en daarvan is 620.000 euro subsidieerbaar. Dit blijft dus al bij al toch een relatief zware investering.

De start van de werkzaamheden is voorzien  in het voorjaar van 2022 en zullen allicht anderhalf jaar duren (einde 2023). In de opgenoemde straten wordt een riolering voor afvalwater voorzien, zodat ook het afvalwater van deze straten naar het zuiveringsstation aan de Zeypestraat getransporteerd kan worden.


Regenwater blijft maximaal ter plaatse. De zeer brede zijbermen zullen worden benut om water te bufferen en te laten infiltreren. Na een fikse regenbui kunnen de bermen dus wel eens blank komen te staan met als bedoeling het water op deze plaatsen rustig de bodem in te laten sijpelen. De wegenis wordt iets verhoogd aangelegd zodat deze niet onder zal komen te staan.

In totaal worden 3 km rioleringen geplaatst en zullen twee pompstations worden gebouwd om het afvalwater te verpompen. Bewoners langsheen het tracé zullen het afvalwater gescheiden van het regenwater aan de straat moeten aanbieden.

Meer weten?

Klik hier :  Presentatie infoavond rioleringen



Tekst: Stefan Imbrechts

Lay-out & Redactie: Laura Nevens

Rioleringswerken in Ahornbomenlaan, Kasteellaan en Lentelaan.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x