Veilig Fietsen in Kampenhout: Het Nieuwe Fietspad aan de Kampenhoutse Baan

Veilig Fietsen in Kampenhout: Het Nieuwe Fietspad aan de Kampenhoutse Baan

In mei heeft de gemeenteraad van Kampenhout een belangrijke stap gezet naar veiligere fietspaden door het principieel rooilijnenplan goed te keuren. Dit plan bepaalt de nieuwe grenzen van het openbaar domein die nodig zijn voor de realisatie van een nieuw fietspad langs de Kampenhoutse baan.

Wat is het Rooilijnenplan?

Het rooilijnenplan stelt de grenzen van het openbaar domein vast, een cruciale stap om ruimte te maken voor nieuwe infrastructuur zoals fietspaden. Met deze goedkeuring kan het project verder worden uitgewerkt en voorbereid.

Informatiemoment voor Langsbewoners

Op 18 juni organiseerde de gemeente een informatiemoment voor de bewoners langs de Kampenhoutse baan. Tijdens deze bijeenkomst werden de plannen en de tijdlijn van het project toegelicht. Dit zorgde voor transparantie en stelde bewoners in staat om vragen te stellen en hun mening te delen.

Financiering en Subsidies

Eind juni werd het subsidieaanvraagdossier ingediend bij de provincie. De totale kosten voor het fietspadproject bedragen 680.000 euro. Hiervan kan 420.000 euro gesubsidieerd worden door Vlaanderen en de provincie Vlaams-Brabant. Deze financiering is essentieel om het project te realiseren zonder de gemeentelijke begroting te zwaar te belasten.

Vergunningsaanvraag en Uitvoering

Momenteel werkt de gemeente aan het omgevingsvergunningsdossier, een noodzakelijke stap om een bouwvergunning te verkrijgen voor de uitvoering van de werken. De gemeente streeft ernaar om nog dit jaar de vergunningsaanvraag in te dienen. Zodra de vergunning is verkregen, zal het project worden aanbesteed en kunnen de werkzaamheden beginnen. De start van de werken is gepland voor het najaar van 2025, mits de vergunningsprocedure zonder vertraging verloopt.

Een Stap naar Veiligere Fietsinfrastructuur

Dit project is een belangrijke stap in de richting van veiligere fietsinfrastructuur in Kampenhout. Het nieuwe fietspad zal niet alleen de veiligheid van fietsers verbeteren, maar ook bijdragen aan een duurzamer en gezonder vervoersnetwerk.

Blijf Op de Hoogte

Team Burgemeester zet zich in voor een veilig en leefbaar Kampenhout. Blijf op de hoogte van de voortgang van dit project en andere initiatieven via onze website en sociale media kanalen. 

Samen werken we aan een beter Kampenhout voor iedereen!

---

Stefan Imbrechts


Veilig Fietsen in Kampenhout: Het Nieuwe Fietspad aan de Kampenhoutse Baan

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x