Inzicht in Verkeer: Het Telraam Project in Kampenhout

Inzicht in Verkeer: Het Telraam Project in Kampenhout

Sinds juni heeft het lokaal bestuur van Kampenhout een innovatieve manier geïntroduceerd om verkeersintensiteit en snelheid te meten op een twintigtal strategische locaties in de gemeente. Dit alles dankzij de medewerking van evenveel enthousiaste inwoners die meettoestellen achter hun ramen hebben geplaatst.

Wat is Telraam?

Telraam is een uniek project waarbij de verkeersbewegingen worden geregistreerd door meettoestellen die achter de ramen van inwoners worden geplaatst. Deze toestellen, aangekocht door het gemeentebestuur, tellen niet alleen auto’s en zwaar verkeer, maar ook fietsers en voetgangers. Bovendien meten ze de gemiddelde snelheid van het verkeer. Dit levert waardevolle data op voor zowel de inwoners als het gemeentebestuur.

De Voordelen van Telraam

1. Inzicht voor Inwoners: Inwoners krijgen een duidelijk beeld van het verkeer voor hun deur. Ze weten hoeveel voertuigen passeren, hoe snel deze rijden en hoeveel fietsers en voetgangers er zijn.

2. Data voor Gemeentebeleid: Het gemeentebestuur kan de verzamelde gegevens gebruiken om sluipverkeer te identificeren en gerichte maatregelen te nemen. Dit helpt bij het verbeteren van de verkeersveiligheid en leefbaarheid in de gemeente.

Hoe Werkt Het?

De meettoestellen registreren continu het aantal voorbijgaande voertuigen, fietsers en voetgangers, evenals hun snelheid. Deze gegevens worden automatisch verzameld en geanalyseerd. Iedereen kan de resultaten eenvoudig raadplegen via [telraam.be](https://www.telraam.be), waar de data van de twintig locaties in Kampenhout openbaar beschikbaar zijn.

Resultaten Raadplegen

Benieuwd naar de verkeersdata in jouw buurt? Ga naar [telraam.be](https://www.telraam.be) en bekijk de resultaten van de verschillende locaties in Kampenhout. Je krijgt een overzicht van het aantal voertuigen, fietsers, voetgangers en hun gemiddelde snelheid.

Conclusie

Het Telraam project is een win-win situatie voor zowel de inwoners als het gemeentebestuur van Kampenhout. Inwoners krijgen inzicht in de verkeersstromen voor hun deur, terwijl de gemeente gerichte maatregelen kan nemen om sluipverkeer te verminderen en de verkeersveiligheid te verhogen. Dit project toont aan hoe samenwerking en technologie kunnen bijdragen aan een veiligere en leefbaardere omgeving.

---

Stefan Imbrechts


Inzicht in Verkeer: Het Telraam Project in Kampenhout

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x