Gemeenteraad 22 februari 2024

22 februari 2024

Gemeenteraad 22 februari 2024

Asfalteringswerken in 2024 


Net zoals in 2023 en in 2025 zullen er ook in 2024 een aantal straten worden voorzien van een nieuwe toplaag asfalt. Het bestek komt donderdag 22 februari 2024 op de gemeenteraad ter goedkeuring. Straten die aan bod komen zijn ondermeer De St Lambertusstraat en Fazantendal In Berg en de Begijnenstraat, Terbronnenlaan in Kampenhout. Het noordelijk deel van de Schransstraat zal ook aangepakt worden. Hier gaat ter hoogte van de Weisetterbeek de volledige weg worden vernieuwd.


Plaatsen zonnepanelen op dak Loods Neerstraat

Afgelopen jaar werd het dak van de loods volledig vernieuwd en geïsoleerd. Op de gemeenteraad van februari ligt het voorstel klaar om net zoals op het dak van het woonzorgcentrum de toelating te geven aan Noordlicht om zonnepanelen te plaatsen. De opgewekte energie wordt aan een vast tarief van Noodlicht afgenomen. In de loods staan ook drie laadpalen voor onze elektrische wagens. Het teveel aan opgewerkte stroom zal worden overgezet naar ondermeer de gerenoveerde pastorij  waar geen panelen mogen opgelegd worden. We bekijken om dit ook mogelijk te maken op de daken van de gemeenteschool in Berg en de sporthal in Kampenhout. Op die manier gaan al onze gebouwen stilaan over op zelf opgewekte zonne-energie. Door met Noordlicht te werken moeten we zelf geen investeringsbudgetten voorzien. Na 20 jaar worden de panelen 100% eigendom van het lokaal bestuur en wordt het terugverdieneffect nog groter.

Save-Charter

De afgelopen 5 jaar heeft de mobiliteitsdienst enorm hard gewerkt aan de opmaak van dit document . Het is een werk van 50 bladzijden waarin tal van verkeersingrepen worden opgelijst die de afgelopen 5 jaar zijn gerealiseerd. Samen met deze ingrepen zijn ook de cijfers van verkeersslachtoffers in onze gemeente, na een slecht jaar in 2019 te hebben gehad, in 2020 , 2021, 2022 en 2023 opmerkelijk beter geweest. Ingrepen op het verkeer… iedereen heeft er steevast zijn mening over klaar, maar de cijfers van de afgelopen jaren tonen aan dat we de juiste weg zijn ingeslagen. Maar er is vast en zeker nog zeer veel werk aan de winkel.


Verderzetting werken aan het woonzorgcentrum

Op 4 september 2023 sprak de rechtbank van Leuven het faillissement uit van de aannemer die sedert 2017 aan de slag was voor de verbouwing van het WZC. De afgelopen maanden werd samen met de curator en de handelspartner van de in faling gegane aannemer bekeken op welke manier een doorstart kon worden bewerkstelligd. Alle partijen doen wat water bij de wijn , maar het belangrijkste is dat we ervan overtuigd zijn dat we de beste beslissing hebben genomen en terug verder kunnen met de afwerking van de laatste fase. Eens deze gerealiseerd kunnen we eindelijk over een aantal extra kamers beschikken die belangrijk zijn voor het financieel evenwicht in ons WZC. De overeenkomst die werd voorbereid komt donderdag ter goedkeuring op de OCMW-raad.

Tekst: Team Burgemeester

Lay-out & Redactie: Communicatie Team Burgemeester

Gemeenteraad 22 februari 2024

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x